Фериботът Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес,

...
Фериботът Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес,
Коментари Харесай

Ферибот тръгва към блокираните туристи на гръцкия остров Самотраки

Фериботът „ Андрос Джет “ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки през днешния ден, 14 август, към 12 часа на обяд, оповестяват от българското министерство на външните работи.

Очаква се фериботът да дойде на пристанище Самотраки в 22,00 ч. довечера. Ще натовари пасажери и леки коли незабавно и ще отплава към Александруполис. Ако изискванията разрешават, фериботът „ Андрос Джет “ ще направи последващо пътешестване до Самотраки незабавно.

В четвъртък, 15 август, корабът ще извършва толкоз направления, колкото е належащо, с цел да облекчи обстановката на остров Самотраки. Този транспортен съд не може да транспортира камиони.

Поради нарушените връзки, островът изпитва остра потребност от съвсем всевъзможни продоволствия. Поради тази причина фериботът „ Анакс " стартира от 14 август да транспортира камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предопределени за Самотраки.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към екипите на локалните управляващи на пристанището или да се свържат с Генералното консулство на България в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

Вече четвърти ден близо 1500 туристи са блокирани на гръцкия остров Самотраки. Заради мощния вятър и бурното море през последните дни ферибот не можеше да доближи острова, където и доста българи прекарват там почивката си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР